Nieuwsarchief

Elderburen wint de ZorgSaamWonen Award

2021-10-11

We zijn trots dat we voor ons project "Inclusief wonen" aan de Leidenweg in Arnhem, de ZorgZaamWonen Award 2021 hebben gewonnen. De award staat in het teken van de aanpak van eenzaamheid en wonen. Eenzaamheid bij ouderen staat volop in de belangstelling maar het is nog onderbelicht dat ook de gebouwde omgeving kan bijdragen aan het voorkomen of verminderen van eenzaamheid in wijken. Ons project in Arnhem is vanaf het begin gericht op gemeenschapszin, het leggen van contacten en het verminderen van eenzaamheid. Zowel het aanvullende programma, de architectuur en het landschap rondom het gebouw zijn van daaruit ontworpen.

Cees van Boven, juryvoorzitter van de ZorgSaamWonen Award over de nominaties: “Alle genomineerde projecten dragen enorm bij om eenzaamheid te verminderen én ontmoeting te stimuleren. Als jury hebben we voor Inclusief Wonen – Leidenweg Arnhem gekozen omdat dit een totaalpakket biedt dat zowel de ontmoeting het beste faciliteert als ook een oplossing biedt voor maatschappelijke thema’s zoals betaalbaarheid, doorstroming en verlaging van zorgkosten.”

Zie hier voor de publicatie op de ZorgSaamWonen website, met daarin de link naar het juryrapport.

Het project aan de Leidenweg en het concept Inclusief wonen hebben we samen met Van Wijnen Projecten en Portaal ontwikkeld.< terug naar het overzicht