Bijna opgeleverd

2021-07-09

Maandag 12 juli a.s. wordt het project Elderburen in Arnhem zuid opgeleverd aan Portaal. Vandaag heeft het projectteam van Oostwest samen met Rens Rikken van Van Wijnen Projectontwikkeling het project bezocht. Geen rondrennende bouwvakkers met kitspuiten, het werk is keurig op tijd klaar. De civielaannemer legt vandaag de laatste hand aan de terreininrichting. De hagen en bomen worden na de zomer aangeplant. We wensen de nieuwe bewoners heel veel woonplezier en succes met de verhuizing.

  deel dit nieuws op LinkedIn


Kijkdag Elderburen Arnhem

2021-06-03

Portaal organiseerde op zaterdag 29 mei 2021 een kijkdag voor kandidaat huurders van ElderBuren in Arnhem: een woonconcept waar naar elkaar omkijken, in verbinding staan met elkaar én de buurt de opzet is. Klik hier voor een impressie of hier voor meer informatie over het project.

  deel dit nieuws op LinkedIn


Hoogste punt nieuwbouw Joachim en Anna

2021-05-04

Een mooie mijlpaal in de voortgang van de nieuwbouw van Joachim en Anna: op vrijdag 30 april is het hoogste punt gevierd van de eerste twee nieuwe gebouwen. Bestuurder Rita Arts complimenteerde het bouwteam met het goede en voorspoedige verloop van de bouw. Rond november moeten de energieneutrale gebouwen opgeleverd worden. De studio’s voor de bewoners zijn met 30 m² heerlijk ruim en de grote raampartijen en terrasdeuren zorgen voor veel licht en zicht op de groene omgeving. Klik HIER voor een impressie van het plan.

  deel dit nieuws op LinkedIn


Twee bijdragen Oostwest op Verbindingsfestival

2021-04-12

Oostwest zal op 22 april a.s. met twee bijdragen deelnemen aan de derde editie van het online Verbindingsfestival met het thema "Samen Leven". Caro van Dijk presenteert het onderzoek (On)gewoon Goed Wonen. Ze laat zien hoe ze in de Waterwijk in Lelystad samen met GGZ-cliënten en professionals een toekomstscenario voor beter herstel in hún wijk hebben ontworpen, volgens de principes van ‘Users as Designers’.
Arjan Haaima zal samen met Rens Rikken van Van Wijnen het concept "Inclusief wonen" toelichten, onder andere aan de hand van een project wat momenteel in Arnhem wordt gerealiseerd en wat inspeelt op de behoefte van ouderen om langer zelfstandig te blijven wonen in een beschutte, betaalbare, veilige en comfortabele leefomgeving, waarin ze actief deel uitmaken van de woon- en buurtgemeenschap.
Inschrijven voor het festival kan hier.
Meer informatie over het thema is hier te vinden of door op de afbeelding te klikken.
 

  deel dit nieuws op LinkedIn


Eerste gevelpanelen TechPlaza aangebracht

2021-03-24

De eerste strekmetalen gevelpanelen zijn aangebracht op de gevel van het nieuwe gebouw van Rijn IJssel voor techniek & ICT "Techplaza". Het gebouw, naar ontwerp van Ector Hoogstad architecten en Oostwest, is onderdeel van de Velpercampus, de herontwikkeling van het voormalige Akzo terrein naar een onderwijs-, kennis- en onderzoekcampus waar naast Rijn IJssel ook AkzoNobel en Teijin aramide resideren.

  deel dit nieuws op LinkedIn


Elderburen Leidenweg wordt zichtbaar

2021-03-16

Elderburen LeidenwegHet woongebouw aan de Leidenweg in de Arnhemse wijk Elderveld wordt langzaam zichtbaar, zowel fysiek als digitaal. De steigers worden weggehaald waardoor de gevels zichtbaar worden. Naast de 71 appartementen (sociale huur) is er (natuur) inclusieve woonruimte voor vleermuizen, huismussen en gierzwaluwen. Nog niet zichtbaar is de gemeenschappelijke binnenhof. Ook niet zichtbaar zijn de zonnenpanelen en de groendaken.
En vanaf vandaag is het project digitaal zichtbaar op de website Elderburen.nl waar het concept en de woningen worden toegelicht en waar informatie staat om in te schrijven voor woningen in dit mooie complex.

  deel dit nieuws op LinkedIn


Publicatie Onderzoek (On)Gewoon Goed Wonen

2021-03-02

De verplaatsing van GGz zorg van de kliniek naar de wijk kan worden aangegrepen als een kans om de invulling ervan beter af te stemmen op de wensen van de cliënten zelf. Hoe? In ons onderzoek (On)Gewoon Goed Wonen laten we cliënten zelf ideeën aandragen voor beter herstel in hun wijk, in samenwerking met GGz Centraal, mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en Agis Innovatiefonds. Lees meer in dit artikel op Zorgsaam Wonen

  deel dit nieuws op LinkedIn


Eerste gevelkozijn Tech Plaza geplaatst

2021-02-16

Ondanks het winterseweer bouwt Binx stug door aan het onderwijsgebouw voor Techniek & ICT van Rijn IJssel "Tech Plaza" op de Velpercampus. Vandaag werd in het gebouw, een ontwerp van Ector Hoogstad en Oostwest, het eerste gevelkozijn geplaatst. De eerste stap naar een wind en waterdichte gevel.

  deel dit nieuws op LinkedIn


Winterlandschap Joachim & Anna Nijmegen

2021-02-15

Mooie witte beelden van een mooi project van oostwest in aanbouw, door Giesbers Ontwikkelen en bouwen, op een prachtig terrein van Stichting De Waalboog. Een weekje bouwpauze maar daarna op volle stoom door met de eerste twee van de in totaal zes  nieuwe gebouwen op Joachim & Anna.

  deel dit nieuws op LinkedIn