Eerste gevelkozijn Tech Plaza geplaatst

2021-02-16

Ondanks het winterseweer bouwt Binx stug door aan het onderwijsgebouw voor Techniek & ICT van Rijn IJssel "Tech Plaza" op de Velpercampus. Vandaag werd in het gebouw, een ontwerp van Ector Hoogstad en Oostwest, het eerste gevelkozijn geplaatst. De eerste stap naar een wind en waterdichte gevel.

  deel dit nieuws op LinkedIn


Winterlandschap Joachim & Anna Nijmegen

2021-02-15

Mooie witte beelden van een mooi project van oostwest in aanbouw, door Giesbers Ontwikkelen en bouwen, op een prachtig terrein van Stichting De Waalboog. Een weekje bouwpauze maar daarna op volle stoom door met de eerste twee van de in totaal zes  nieuwe gebouwen op Joachim & Anna.

  deel dit nieuws op LinkedIn


Buro SBH en Caro van Dijk Architectuur gaan samen verder als Oostwest

2021-01-20

Buro SBH en Caro van Dijk Architectuur gaan samen verder als… Oostwest!

Als twee bureaus werken we al jaren met veel plezier samen aan innovatieve antwoorden op maatschappelijke opgaven. Hierbij hebben we ontdekt dat onze overeenkomsten en verschillen zorgen voor een inspirerende en energieke mix van ambitie, talent, kennis en ervaring. Bovenal zijn we er beiden van overtuigd dat goede architectuur bijdraagt aan de beste kwaliteit van leven voor ieder mens. Dat is de belangrijkste drijfveer om hier samen, als één bureau onder een nieuwe naam, vol voor te gaan!

  deel dit nieuws op LinkedIn


Hoogste punt Inclusief wonen Leidenweg

2020-12-17

Een bijzondere viering van het hoogstepunt van het wooncomplex aan de Leidenweg in Arnhem. Door de Covid-19 maatregelen een digitale bijeenkomst met een dito rondleiding over de bouwplaats door de uitvoerder van Van Wijnen Marco Klein Goldewijk. Achtereenvolgens hielden wethouder wonen Ronald Paping, manager volkshuisvesting bij Portaal Joost Wools, directeur Buro SBH Marcel de Jongh en Rens Rikken adjunct-directeur projectontwikkeling bij Van Wijnen een korte toespraak en toelichting bij het unieke volkshuisvestingsproject in Elderveld.

Kijk hier voor meer informatie over het project.
 

  deel dit nieuws op LinkedIn


Bouwkrant Waalboog

2020-12-01

Hoewel we al lang werken aan de herontwikkeling van de Waalbooglocatie Joachim en Anna, is 1 december bestempeld als symbolisch startmoment. Het sloopwerk in de eerste fase is afgerond, de bouwput gegraven, de fundering gelegd en het bouwbord geplaatst. De Waalboog heeft een nieuwbouwwebsite gelanceerd en geeft de eerste editie van de bouwkrant uit. HIER te downloaden.

  deel dit nieuws op LinkedIn


Techplaza Velpercampus nadert hoogste punt

2020-10-29

De nieuwbouw van het onderwijsgebouw Techplaza op de onderwijscampus van RijnIJssel nadert het hoogste punt. De centrale wokkeltrap, de verbinding tussen oud en nieuw is al duidelijk herkenbaar. Het gebouw techplaza wordt het nieuwe gebouw voor het techniek-, laboratorium- en ICT onderwijs van Rijn IJssel. Het gebouw staat op de Velpercampus, het Rijn IJssel campusterrein wat momenteel wordt ontwikkeld op het voormalige Akzoterrein aan de Velperweg in Arnhem.
Klik hier voor meer informatie over Techplaza.

  deel dit nieuws op LinkedIn


Opdracht nieuwbouw Joachim en Anna getekend

2020-07-24

Vandaag werd de bouwovereenkomst met aannemersbedrijf Giesbers uit Wijchen ondertekend voor de start van onder andere de bouw van de eerste gebouwen/ woningen aan de stadkant van het terrein van locatie Joachim en Anna.
Bijzonder dat vandaag 24 juli, twee dagen voor het naamfeest van de heiligen Joachim en Anna,  de overeenkomst door Rita Arts en Loeks van der Veen, bestuur De Waalboog en Giesbers werd ondertekend.

Bouw
De komende weken wordt er nog gesloopt en wordt het bouwterrein verder ingericht.  Waarschijnlijk wordt in oktober gestart met de bouw van de eerste woningen voor de bewoners van de huidige afdeling Magnolia (gerontopsychiatrie). Op de plek van de huidige behandelvleugel en verder op het terrein komt het gebouw waar bewoners van de Wingerd (mensen met dementie en gedragsproblematiek) komen te wonen. De bouwperiode voor de twee nieuwe gebouwen bedraagt een jaar. In het vroege najaar van 2021 gaan de eerste verhuizingen plaatsvinden.

Het begin is gemaakt!

  deel dit nieuws op LinkedIn


Oplevering Arcadegebouw Joachim & Anna

2020-06-08

Binnenkort wordt het eerste gebouw in de herontwikkeling Joachim & Anna in Nijmegen, onderdeel van Stichting De Waalboog,  in gebruik genomen. In de getransformeerde Kapel kunnen dan de grote activiteiten van de locatie in een ruime en sfeervolle ruimte plaats vinden. Bijzonder zijn de glas in loodramen naar ontwerp van kunstenaar Ted Felen die het zonlicht op een prachtige wijze breken en kleuren.
Vandaag was de eerste in een serie deelopleveringen. De locatie Joachim & Anna wordt komende jaren herontwikkeld naar ontwerp van Buro SBH, Caro van Dijk en Buro Harro.

  deel dit nieuws op LinkedIn


Werkzaamheden C3 gestart

2020-05-18

Pal naast de bouwput waar Tech Plaza verrijst, het gebouw voor Techniek & ICT, zijn Rotsbouw en Rijkaart gestart met de verbouw van het gemeentelijk monument aan de Vosdijk, ook bekend als Akzo gebouw C3. Het functioneel en technisch ontwerp is van de hand van Buro SBH voor de internationale schakelklas van Rijn IJssel. Het karakteristieke gebouw wordt onderdeel van de Velpercampus, een broedplaats in ontwikkeling voor onderwijs (Rijn IJssel), onderzoek en werk (AkzoNobel en Tejin) op het voormalige Enka fabrieksterrein.

  deel dit nieuws op LinkedIn