Hoogste punte kliniek ouderen komt inzicht

2024-05-01

De ouderenkliniek, het eerste gebouw in de reeks van nieuwbouwprojecten op zorgpark Veldwijk in in aanbouw. Ne de zoldervloer is gestort en de kopgevels worden grplaatst komt het hoogste punt langzaam aan in zicht. 
Zorgpark Veldwijk in Ermelo wordt herontwikkeld naar een gevarieerd landschap voor GGz Centraal en ruimte voor wonen. De locatie, waar al sinds de 19e eeuw geestelijke gezondheidszorg wordt geboden, wordt herontwikkeld naar het masterplan en het landschapsontwerp van Vollmer & Partners. Oostwest ontwerpt de klinieken voor ouderen, langdurige zorg en een psychiatrische high intensive care kliniek. Daarnaast ontwerpt Oostwest het activiteiten- behandel- en werkgebouw Bruisend hart en een gebouw voor de paramedische dienst en bewegingsagogie en fysiotherapie. Kijk hier voor meer informatie.

  deel dit nieuws op LinkedIn


Opening Schoppenkoning 18

2024-02-01


Het nieuwe woonzorggebouw van Siza op des Koonings Jaght, is vandaag  feestelijk geopend door de Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch. Onder grote belangstelling van bewoners, familie, medewerkers en het projectteam heeft de burgemeester samen met een aantal bewoners het lint doorgenkipt. Het woonzorggebouw is het eerste in een herontwikkelingstraject voor de locatie des Koonings Jaght. Het is ontworpen voor voor bewoners met een ernstig verstandelijke beperking (EVB+). De bewoners leven in kleine woongroepen van 4 of 6 mensen. In totaal wonen 30 mensen in het nieuwe gebouw wat is ingepast in de bossen in Arnhem.

  deel dit nieuws op LinkedIn


Woongebouw in Arnhemse bossen nadert voltooiing

2023-11-08

Voorgevel woongebouwIn de veluwse bossen bij Arnhem wordt hard gewekt aan de nieuwe huisvesting voor 30 mensen met een ernstig verstandelijke beperking (EVB+). Eind 2023 moet het nieuwe woongebouw op de locatie 's Koonings jaght van Siza worden opgeleverd. De bewoners wonen in kleinschalige woongroepen van 4 tot 6 mensen. Elke bewoner heeft een eigen studio met een ruime badkamer, een slaapkamer en een zitkamer. De ruimtes zijn te compartimenteren waardoor er, zo nodig, binnen de eigen vertrouwde veilige ruimte kan worden gedeescaleerd. Het gebouw en het omringende landschap, ontworpen door Veenenbos & Bosch biedt een healing environment.

  deel dit nieuws op LinkedIn


Onderwijsgebouw ROC TOP opgeleverd

2023-08-11

Trap ROC TOP AmsterdamVandaag is de zorg & welzijn onderwijslocatie van ROC TOP opgeleverd. In recordtempo zijn de 5e en 6e verdieping van het voormalige Slotervaartziekenhuis in Amsterdam getransformeerd van een installatieverdieping op de 5e en beddenafdelingen op de 6e verdieping tot een schoolgebouw voor praktijk- en theorieonderwijs. Aannemer Van Zoelen uit Utrecht heeft mooi en goed werk geleverd. Het installatiewerk is verzorgd door ITN uit Ede en het vaste meubilair door Van Gameren uit Gendt. Komende vier weken worden de punten op de i gezet en wordt het schoolgebouw ingericht zodat het onderwijs met ingang van komend schooljaar op de nieuwe locatie kan starten.
De nieuwe onderwijslocatie zorg & welzijn ligt op de 5e en 6e verdieping van het getransformeerde Slotervaartziekenhuis in Amsterdam, tussen Cure & Care. Theorie en praktijk bij elkaar in één gebouw. Kijk hier voor meer informatie over het project.

  deel dit nieuws op LinkedIn


Onderwijs in de praktijk: ontwerpen voor ROC

2023-06-13

Nu er op veel plekken een tekort is aan vakmensen staan de maak-industrie en ons MBO-onderwijs volop in de belangstelling, en terecht: de samenleving heeft ze hard nodig. Hoog tijd dat we weer inzien hoeveel energie, kennis, innovatie en vakmanschap er uit de MBO-opleidingen komt. Het MBO fungeert daarnaast steeds meer als platform voor kennis en innovatie, ook voor bedrijven en professionals.
Oostwest werkte voor en met verschillende ROC-opleidingen, waarbij we de ervaringen van studenten en verhalen van bevlogen docenten als uitgangspunt gebruiken voor onze ontwerpen. Lees hier onze ervaringen en lessons learned.

  deel dit nieuws op LinkedIn


Laatste loodjes voor Zorg & Welzijn ROC TOP

2023-05-26

ROC TOPHet is lastig een hoogste punt te vieren als je de 5e en 6e verdieping van het voormalige Slotervaart ziekenhuis in Amsterdam verbouwd naar de onderwijslocatie Zorg & Welzijn van ROC TOP. Daarom is vandaag samen met de vertegenwoordigers van de opdrachtgever Twynstra en Gudde, de aannemers Van Zoelen en ITN met hun onderaannemers en met Oostwest het moment gevierd dat we aan de laatste loodjes van de uitvoering zijn begonnen. In een hoog tempo is afgelopen jaar gewerkt aan de herbestemming van ruim 4.000 m² ziekenhuisvloer naar een onderwijslocatie voor Zorg & Welzijn in het Centrum voor Zorg. Met ingang van het volgende schooljaar genieten de studenten op deze locatie onderwijs en verruilen de medewerkers de werkplekken aan De Klenke voor deze werkplek op niveau met licht, lucht en uitzicht.
Klik hier voor meer informatie over het project. 

  deel dit nieuws op LinkedIn


Realisatie Fase 2 Joachim en Anna

2023-03-20

Terwijl de laatste sneeuw nog uit de lucht valt wordt er door bouwer Giesbers flink doorgewerkt aan de tweede fase nieuwbouw voor Joachim en Anna. Op het glooiende terrein verrijzen in deze fase twee woonzorg-gebouwen voor mensen met dementie. Vanwege de hoogteverschillen en de prachtige omgeving is nu al te zien wat een rijke woonbeleving er mogelijk is op deze plek: van rustig verscholen in de bosrand tot een weids uitzicht over het park en de stad Nijmegen.

  deel dit nieuws op LinkedIn


Elderburen grijpt twee keer net naast de prijzen

2022-10-07

Hof ElderburenGisteravond is tijdens de Nacht van de Architectuur, de Heuvelinkprijs 2022, de architectuurprijs voor het beste nieuwbouwproject in Arnhem uitgereikt. Oostwest was met het project Elderburen en samen met Ector Hoogstad architecten voor het project TechPlaza twee keer genomineerd.
Van de 7 nominaties bleven er voor de jury uiteindelijk drie favorieten over waaronder ons project Elderburen. In de toelichting tijdens de uitreiking gaf de jury aan veel waardering en lof te hebben voor het project in Elderveld, wat op initiatief van Oostwest is ontwikkeld i.s.m. Van Wijnen en woningbouwcoörporatie Portaal. Uiteindelijk scoorde het wooncomplex van Levs architecten aan de Tufstraat in Arnhem net beter op de door de jury gestelde criteria. 
Het publiek was het voor wat betreft het project Elderburen eens met de jury en bracht er veel stemmen op uit. Maar ook voor de publieksprijs moeten nipt genoegen nemen met een tweede plaats.

De jury waardeerd in het juryrapport ook het project TechPlaza en is onder de indruk van de slimme aansluiting van oud en nieuw door middel van de wokkeltrap als verbindende "spil" in het gebouw  en de zichtbaarheid van het onderwijs.

Het juryrapport van de Heuvelinkprijs 2022 is hier te downloaden.

  deel dit nieuws op LinkedIn


Feestelijke opening Rafaelschool

2022-09-24

Met de start van het nieuwe schooljaar werd de Rafaelschool in gebruik genomen, waardoor de onderbouw en de bovenbouw van deze bijzondere school voor speciaal basisonderwijs weer samen in één gebouw zitten. Het ruimtelijke concept kwam tot stand in nauwe samenspraak met de medewerkers van de school, en is gebaseerd op kleinschaligheid en aandacht voor verschillende groepen. Oostwest maakte het ontwerp samen met GSG Architecten; aannemer Pellikaan mocht de school realiseren.
 

  deel dit nieuws op LinkedIn