Oplevering Mariahof, Reusel

2021-12-01

Aan het einde van de zomer is het project Mariahof in Reusel opgeleverd. Dit verpleeghuis uit de jaren 80 heeft een flinke transformatie ondergaan om het een thuis te maken voor de 30 nieuwe bewoners met dementie. Oostwest maakte het bouwkundig ontwerp en het interieurontwerp, met aandacht voor de stedelijke context, de inpassing in het bestaande gebouw en de nieuwe doelgroep. Het resultaat is een fris nieuw gezicht voor Mariahof en een thuis voor haar bewoners, dat weer aansluit op de wensen van deze tijd.
Foto’s door Senna Tamminga.

 

  deel dit nieuws op LinkedIn


Bouwstart flats Immerloo

2021-10-28

Met het hijsen van vlaggen door  Liesbeth van Asten van Volkshuisvesting, Hans Wortelboer van SW Vastgoedverbetering en bewoners van de flats aan het Brandenburgse- en Kleefseplein is het startsein gegeven voor de verduurzaming en verbetering van 456 appartementen in de markante flats in Immerloo in Arnhem.
Komende tijd worden de appartementen  in de flats verduurzaamt en gasloos gemaakt. Daarnaast wordt de leefomgeving in en om de flats verbeterd aan de hand van het door Oostwest opgestelde Visiedocument “Veilig wonen Samen leven”. Doel van de in het visiedocument geschetste voorstellen is een basisvoorwaarde te bouwen voor goed en veilig wonen: levendigheid, ontmoeting, gezamenlijke verantwoordelijkheid en betrokkenheid.
Aan de hand van het visiedocument heeft Oostwest ontwerpen gemaakt voor de algemene ruimtes in de gebouwen inclusief de galerijen en hopen we binnenkort met de gemeente de in het visiedocument voorgestelde ingrepen in de openbare ruimtes en de omringende buitenruimtes te kunnen ontwerpen.
 

  deel dit nieuws op LinkedIn


Opleverfeest Elderburen

2021-10-25

Met het planten van een krentenboom in de gemeenschappelijke binnentuin is afgelopen donderdag het wooncomplex Elderburen in Arnhem, samen met de bewoners, Portaal, Siza, de gemeente Arnhem, het team van Van Wijnen en en het team van Oostwest feestelijk opgeleverd. Daarmee is Arnhem zuid een prachtige woongemeenschap rijker. Een plek waar de bewoners met elkaar leven. Reden voor de jury om het project de ZorgSaamWonen Award 2021 toe te kennen.
Hoewel er nog steeds bewoners intrekken zijn de eerste contacten tussen de bewoners gelegd en is er inmiddels een wandelclubje, een fietsclubje, een kaartclubje en zijn er vaste momenten dat bewoners in de gemeenschappelijke ruimte kunnen aanschuiven voor een kop koffie een thee. Vrijwel alle bewoners waren aanwezig om de oplevering samen te vieren met live muziek verzorgd door één van de bewoners, een toneelvoorstelling en een barbeque.

Onderste foto het Oostwestteam Elderburen.

Foto's Martijn Heemstra

  deel dit nieuws op LinkedIn


Techplaza bijna opgeleverd

2021-10-20

Vooruitlopend op de definitieve ingebruikname na de herfstvakantie, hebben een aantal opleidingen van techniek & ICT het nieuwe onderwijsgebouw TechPlaza op de Enka-campus van RijnIJssel al in gebruik genomen. In de herfstvakantie wordt het gebouw opgeleverd en is RijnIJssel druk met het inrichten van het gebouw. Centraal in het gebouw hangt de Wokkel, een naar boven slingerende vloer die de verschillende verdiepingen zowel visueel als fysiek met elkaar verbindt.

  deel dit nieuws op LinkedIn


Elderburen wint de ZorgSaamWonen Award

2021-10-11

We zijn trots dat we voor ons project "Inclusief wonen" aan de Leidenweg in Arnhem, de ZorgZaamWonen Award 2021 hebben gewonnen. De award staat in het teken van de aanpak van eenzaamheid en wonen. Eenzaamheid bij ouderen staat volop in de belangstelling maar het is nog onderbelicht dat ook de gebouwde omgeving kan bijdragen aan het voorkomen of verminderen van eenzaamheid in wijken. Ons project in Arnhem is vanaf het begin gericht op gemeenschapszin, het leggen van contacten en het verminderen van eenzaamheid. Zowel het aanvullende programma, de architectuur en het landschap rondom het gebouw zijn van daaruit ontworpen.

Cees van Boven, juryvoorzitter van de ZorgSaamWonen Award over de nominaties: “Alle genomineerde projecten dragen enorm bij om eenzaamheid te verminderen én ontmoeting te stimuleren. Als jury hebben we voor Inclusief Wonen – Leidenweg Arnhem gekozen omdat dit een totaalpakket biedt dat zowel de ontmoeting het beste faciliteert als ook een oplossing biedt voor maatschappelijke thema’s zoals betaalbaarheid, doorstroming en verlaging van zorgkosten.”

Zie hier voor de publicatie op de ZorgSaamWonen website, met daarin de link naar het juryrapport.

Het project aan de Leidenweg en het concept Inclusief wonen hebben we samen met Van Wijnen Projecten en Portaal ontwikkeld.

  deel dit nieuws op LinkedIn


Start bouw Rafael Utrecht

2021-09-30

Op 23 september is de bouw van Rafael in Utrecht officieel gestart. De school voor speciaal onderwijs is door Oostwest in samenwerkging met GSG architecten ontworpen en technisch uitgewerkt. In bouwteamverband wordt de bouw uitgevoerd door bouwbedrijf Pellikaan.

Het schoolgebouw bestaat uit 21 lokalen, 2 gymzalen, een multifunctionele speelzaal en buitenschoolse opvang. Door het U-vormige volume zijn is de relatief grote school voor speciaal onderwijs op natuurlijke wijze verdeeld in kleine overzichtelijke afdelingen. Centraal in het gebouw ligt de multifunctionele speelzaal met tribunetrap. De volumes van de gymzalen op de verdieping krijgen een levendige uitstraling door middel van een bekleding van geperforeerd plaatwerk met het Rafael logo van de school.
Op het schoolplein kunnen 30 busjes leerlingen halen en brengen en komen verschillende speelplekken in het groen of op de verharding voor de busjes. Inmiddels wordt getekend aan een extra lokaal, die in de basis opzet al was voorzien.

  deel dit nieuws op LinkedIn


Team Oostwest bezoekt de Waalboog

2021-07-28

In Nijmegen wordt door Giesbers en Unica druk gebouwd aan de eerste twee nieuwe gebouwen voor locatie Joachim en Anna van de Waalboog. We verbouwden eerder al de fraaie kapel uit de jaren ’60 tot een vernieuwde ontmoetingsruimte en kantoorvleugel. Nu zijn de eerste twee van zes nieuwe woongebouwen aan de beurt, die al aardig vorm beginnen te krijgen. Naast de gebouwen zijn ook de eerste landschappelijke aanpassingen gedaan naar ontwerp van Buro Harro, wat uiteindelijk zal leiden tot een glooiend stuwwallandschap van bosrand en open vallei waar bewoners en buren naar hartenlust in kunnen wandelen en verblijven. Tijdens ons eerste welverdiende bureau-uitje kon Team Oostwest ter plekke zien hoe de bouw vordert.

  deel dit nieuws op LinkedIn


Bijna opgeleverd

2021-07-09

Maandag 12 juli a.s. wordt het project Elderburen in Arnhem zuid opgeleverd aan Portaal. Vandaag heeft het projectteam van Oostwest samen met Rens Rikken van Van Wijnen Projectontwikkeling het project bezocht. Geen rondrennende bouwvakkers met kitspuiten, het werk is keurig op tijd klaar. De civielaannemer legt vandaag de laatste hand aan de terreininrichting. De hagen en bomen worden na de zomer aangeplant. We wensen de nieuwe bewoners heel veel woonplezier en succes met de verhuizing.

  deel dit nieuws op LinkedIn


Kijkdag Elderburen Arnhem

2021-06-03

Portaal organiseerde op zaterdag 29 mei 2021 een kijkdag voor kandidaat huurders van ElderBuren in Arnhem: een woonconcept waar naar elkaar omkijken, in verbinding staan met elkaar én de buurt de opzet is. Klik hier voor een impressie of hier voor meer informatie over het project.

  deel dit nieuws op LinkedIn