De la Salle  |  BoxtelDiscipline:    Architectuur
      
Typologie:    Zorg
      
Jaar:    2007
      
Team:    Jan Klok, Rick Heideveld, Teun van Veldhoven en Albert Nass
      
Opdrachtgever:    Koraal Groep

Deze 4 identieke woongebouwen van elk 14 plaatsen, zijn gerealiseerd om te functioneren als “woonhuis” voor jongeren met gedragsproblemen op het parkachtige terrein van Stichting Saltho (locatie de la Salle), rondom het kruispunt van de monumentale en statige bomenlaan aan de woonstraat.
 
De huizen hebben een kleinschalige en transparante uitstraling. In de gevels wordt door de plaatsing van kozijnen een spel van openheid en geslotenheid gespeeld, maar tevens van spontaniteit en terughoudendheid. De toegepaste kleur van het metselwerk en de kozijnen geven het ontwerp een ‘brabantse’ sfeer in een groen park.
Op de begane grond bevinden zich de woonkamers, keukens en ondersteunende ruimten. Op de verdieping bevinden zich de slaapkamers van de  jongeren. Door het laten toetreden van veel daglicht in de ruimten op de begane grond hebben deze ruimten een aangename atmosfeer. De slaapkamers op de verdieping daarentegen krijgen door de toepassing van kleinere ramen een zekere intimiteit en bieden privacy.
 
< terug naar het overzicht