t Mastler  |  EefdeDiscipline:    Architectuur
      
Typologie:    Zorg
      
Jaar:    2015
      
Team:    Twan Verheijen en Vincent Zevenhuizen
      
Opdrachtgever:    Trajectum

Aan de rand van Eefde, tegen de spoorlijn Zutphen-Deventer, ligt het voormalige landgoed Groot Hungerink. Een 24-uurs woonzorg locatie van Trajectum, waar SGLVG cliënten (sterk gedraggestoord licht verstandelijk gehandicapt) en SGLVG+ cliënten wonen en werken. De afgelopen decennia is het terrein, als zoveel zorginstellingen, naar behoefte ad hoc volgebouwd waardoor van de opzet en kwaliteiten van het oorspronkelijke landgoed weinig over is. Groot Hungerink is herontwikkeld naar het stedenbouwkundig plan en masterplan van Buro SBH. De bestaande gebouwen zijn in meerdere bouwfases vervangen voor nieuwe woon- en werkgebouwen.

't Mastler is een woon- behandelgebouw waar cliënten met een licht verstandelijke beperking en sterke gedragsproblemen wonen en worden behandeld in de behandelketen van Trajectum. De bewoner start in de gesloten setting op de begane grond en na enkele maanden kan de cliënt, afhankelijk van de vorderingen intern verhuizen naar de besloten setting op de verdieping. 
Op de begane grond liggen twee woongroepen met elk 6 studio's. De twee besloten groepen liggen op de verdieping met elk 7 studio's. Naast de woongroepen zijn er in het gebouw diverse behandelruimtes, is er een EBK en één individueel appartement.
 


< terug naar het overzicht