Van Peltlaan  |  NijmegenDiscipline:    Architectuur
      
Typologie:    Wonen
      
Jaar:    2004
      
Team:    Han Doornebosch, Michiel Akkersdijk, Arend van Maanen en Dirk de Kramer
      
Opdrachtgever:    Talis en stichting Driestroom

Het complex op de hoek van de van Peltlaan en Einsteinstraat in Nijmegen-Zuid op het grensvlak van enerzijds een dertiger- en anderzijds zestiger jaren woongebied.
Voor de zorginstelling de Driestroom is op deze locatie een complex ontwikkelen voor hun cliënten, waarbij het wonen geïntegreerd zou is. De cliënten werken of genieten onderwijs elders in de stad.
Daarnaast is in samenwerking met SPD Nijmegen het Dienstencentrum ontwikkeld . Het beheer van het gehele complex is ondergebracht bij Talis woondiensten te Nijmegen.    
Naast de huisvesting voor de lichtverstandelijk gehandicapte cliënten van de Driestroom en een inloopwoning zijn in het kader van de integratie ook appartementen voor zelfstandige bewoning opgenomen.
 
Het complex bestaat uit een drietal vrijstaande gebouwen: twee woongebouwen en een dienstencentrum. De twee woongebouwen bevatten gezamenlijk 36 sociale huurappartementen, waarvan de helft in gebruik is bij de Driestroom. Op de beganegrond zijn naast de bergingen mede in het kader van de sociale veiligheid een aantal woningen gelegen.
Het Dienstencentrum bestaat uit 4 lagen; aan de uiteinden gekoppeld door trappenhuizen en een lift. De indeling is flexibel en naar believen in te vullen. De ruimten op de scherpe hoek hebben een bijzonder karakter, zoals een personeelsruimte en een infocentrum.

< terug naar het overzicht