Velpercampus Techniek & ICT  |  ArnhemDiscipline:    Architectuur
      
Typologie:    Onderwijs & sport
      
Jaar:    2019
      
Team:    Buro SBH i.s.m. Ector Hoogstad Architecten - Twan Verheijen, Menno Kopinga en Vincent Zevenhuizen
      
Opdrachtgever:    ROC RijnIJssel

In samenwerking met Ector Hoogstad Architecten heeft Buro SBH het ontwerp gemaakt voor de verbouw en uitbreiding van een laboratoriumgebouw op het voormalig Akzo terrein aan de Velperweg in Arnhem. De Rijn IJssel opleidingen van de clusters Techniek & ICT zullen naar verwachting vanaf medio 2021 vanuit deze nieuwe locatie worden verzorgd.

In een intensief traject met de staf en studenten is het programma van eisen samen met Rijn IJssel en ICS adviseurs ontwikkeld en vertaald in een schetsplan wat vervolgens is uitgewerkt in het ontwerp van ruim 10.000 m². Het nieuwe gebouw voor het cluster Techniek & ICT is het eerste wat wordt gerealiseerd op het fabrieksterrein wat wordt omgevormd naar een multifunctioneel gebied voor leren, werken en wonen.

Naast het cluster Techniek & ICT zullen op het terrein ook de clusters Creatieve industrie en Entree & Maatwerk, de stafdiensten en het college van bestuur worden gehuisvest, onder andere in de witte villa en gedeeltelijk in de Akzo toren.< terug naar het overzicht