Ch√Ęteaupark Heel  |  Heel



Discipline:    Architectuur, Advies
      
Typologie:    Zorg, Wonen, Herontwikkeling, Renovatie
      
Jaar:    2021
      
Team:    Twan Verheijen, Arjan Haaima, Marcel de Jongh, Menno Kopinga, Martijn Kaandorp, Eva Mevsar en Maaike Wichern
      
Opdrachtgever:    Klooster BV

Het voormalige kloosterterrein in Heel, met als rudimenten het Château en de kapel, krijgt een nieuwe bestemming. Op het terrein verrijzen in stappen drie bouwblokken gegroepeerd rond een open park. Het eerste blok bij het Chateau volgt de contouren van de historische burcht met poortgebouw waardoor de kasteelhof ontstaat met een prachtige oude lindeboom.
Het tweede blok is een carré waarin de kapel is opgenomen. De kapelhof krijgt een meer contemplatieve sfeer met een kloostergang. In deze hof staat een monumentale boom.
Het derde blok, in de zuidoosthoek van het park wordt een hospice. De hof is geopend naar het park en gebouwd rondom een bestaande plataan.















< terug naar het overzicht