Curium LUMC  |  Oegstgeest



Discipline:    Architectuur, Interieur
      
Typologie:    Zorg
      
Jaar:    2018
      
Team:    Caro van Dijk, Roos Koch, Hana Púčeková en Arjan Haaima
      
Opdrachtgever:    Curium LUMC

In Oegstgeest realiseerden we voor Curium LUMC een renovatie en uitbreiding van de bestaande gesloten afdeling voor jongeren psychiatrie naar een High Intensive Care eenheid (HIC). Een HIC omgeving is gebaseerd op het in stand houden van de regie van de client en de communicatie, in alle omstandigheden. Escalatie wordt voorkomen door het bieden van verschillende omgevingen met verschillende intensiviteit van zorg. De plattegrond volgt heel precies het proces van zorg en interactie met de client, maar ook de behoefte aan privacy en bescherming. De nieuwe HIC is vriendelijk en rustig vormgegeven, met veel lucht, licht en groene patio’s, waardoor het gebouw de buitenwereld voldoende afschermt maar toch een open, positieve indruk maakt.

Het schetsontwerp is tot stand gekomen in samenwerking met Oazis.
Bouwbedrijf Koers was verantwoordelijk voor de uitvoering i.s.m. Grimbergen Installaties en Grimbergen Van Putten.














< terug naar het overzicht