Nieuwsarchief

Start bouw Rafael Utrecht

2021-09-30

Op 23 september is de bouw van Rafael in Utrecht officieel gestart. De school voor speciaal onderwijs is door Oostwest in samenwerkging met GSG architecten ontworpen en technisch uitgewerkt. In bouwteamverband wordt de bouw uitgevoerd door bouwbedrijf Pellikaan.

Het schoolgebouw bestaat uit 21 lokalen, 2 gymzalen, een multifunctionele speelzaal en buitenschoolse opvang. Door het U-vormige volume zijn is de relatief grote school voor speciaal onderwijs op natuurlijke wijze verdeeld in kleine overzichtelijke afdelingen. Centraal in het gebouw ligt de multifunctionele speelzaal met tribunetrap. De volumes van de gymzalen op de verdieping krijgen een levendige uitstraling door middel van een bekleding van geperforeerd plaatwerk met het Rafael logo van de school.
Op het schoolplein kunnen 30 busjes leerlingen halen en brengen en komen verschillende speelplekken in het groen of op de verharding voor de busjes. Inmiddels wordt getekend aan een extra lokaal, die in de basis opzet al was voorzien.< terug naar het overzicht